星期五, 6月 21News That Matters
Shadow

9 tecken på hälsosamma sexuella relationer

Det finns ingen hemlighet att sex spelar en viktig roll i relationer: om det finns några problem med det, så påverkar detta https://www.a-listblogger.com/om-sex-har-blivit-trkigt-hur-man-fr-tillbaka/ andra livsområden. Sex bör dock inte stå i framkant och vara en universell lösning på alla frågor. Hur man skiljer hälsosamma sexuella relationer från de där vi tappar kontrollen över oss själva och våra önskningar?

1. Du lever med en känsla av välbefinnande

Och detta handlar inte alls om överflöd: om du är i hälsosamma sexuella relationer, upplever du en känsla av säkerhet och tillfredsställelse med kvaliteten i ditt liv i allmänhet. Det finns ingen plats för ångest, främling och skam.

2. Du hör dig själv

Du och din partner läste inte bara dina känslor, utan också reaktionerna i din kropp. Så du kan lugnt erkänna din egen känslomässiga sårbarhet, lite fysiskt obehag eller bara ovilja av sex i ögonblicket. Och naturligtvis plågar du inte varandra i strävan efter intryck och orgasmer.

3. Du använder andra sätt för att uttrycka känslor

Sex är ett underbart, men inte det enda sättet att befria dina känslor. Det finns kreativitet för detta: till exempel musikprestanda, dans, ritning eller skrivning. Och denna aktivitet är inte heller nödvändig för att göra ensam.

4. Din vård av dig själv är inte begränsad till sex

Du inser att hälsosam sexualitet inte är det enda som är viktigt för att ta hand om. Denna förståelse kommer snabbast när du börjar känna nöje att kontakt med dig på andra sätt: ta ett varmt bad med skum, brygga en kopp te före sänggåendet eller dansa i regnet.

5. Du uppfattar inte andras känslor till hjärtat

Istället för att uppfatta känslorna hos en partner på din egen bekostnad och känslomässigt reagera på dem, försöker du förstå dem: vad som faktiskt oroar en person? Vad är doldt bakom hans missnöje med dig och dina handlingar?

Naturligtvis är öppen kommunikation viktig för alla områden i våra liv, men för sexuella – särskilt. Därför gör det faktum att du hör en partner även när han inte öppet kan säga om sina erfarenheter mycket bättre.

6. Du uppfattar inte sex som en universell medicin

Naturligtvis är det inte lätt att hantera trötthet, besvikelse och andra livssvårigheter. Det viktigaste är att inte göra det regelbundet med sex. Det finns andra "instrument" för detta: favoritmusik, dagbok, spela sport, kommunikation med vänner, meditation eller besök hos en psykoterapeut.

7. Du tillåter dig själv att vara känslomässigt sårbar

Ofta döljer människor, fruktar förråd, döljer sina känslor och till och med sexualiserar dem: de vägrar att erkänna deras verkliga skäl och överföra samtal om dem till ämnet sex. I hälsosamma sexuella relationer är allt annorlunda, eftersom du förstår att sårbarheten spelar en central roll i dem.

8. Din sexuella energi är balanserad

Din sexualitet uttrycks inte i ytterligheter, vilket innebär att den inte sträcker sig från överdriven sexuell spänning till att slutföra sexuell depression. Tack vare att du växer upp, din erfarenhet och gemensamma arbete med en partner kan du kontrollera din ström av sexuell energi och inte vara beroende av den.

9. Du bryr dig om personliga gränser

Det finns alltid många problem med personliga gränser: Någon vet inte hur man bygger sina egna och bryter därför med främlingar, och någon känner inte till sin betydelse på alla-hur mycket de hjälper till att säkerställa båda partners komfort. När du lär dig att etablera och spara dina gränser i sex tillsammans tillåter du att din relation är öppen och säker på samma gång.

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注